Punčové rezy

Punčové rezy

Lahodné, domáce, jemné, chutné, sladučké, nebeské... no proste punčové.

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

Kuchtil: 

Počet porcií: 20

Čas prípravy: 1 h. 15 min.

 facebook twitter Google+
  • komentáre
  • foto
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava piškotových korpusov

vajce slepačie 12 ks  múka polohrubá 12 PL  cukor práškový 12 PL  prášok do pečiva 18 g

Upečieme 3 piškótové korpusy. Piškótové cesto na korpus pripravíme vymiešaním 4 žĺtok s 4 PL práškového cukru. Do druhej misky nasypeme 4 PL polohrubej múky a 1/2 prášku do pečiva. Bielka vyšľaháme na sneh.

Príprava piškotových korpusov

2. 

Do misky so žĺtkami postupne primiešame múku s práškom do pečiva a vyšľahaný sneh. Cesto vylejeme na hlboký plech vystlatý papierom na pečenie. Pečieme 15 minút na 180°C. Takto pripravíme aj zvyšné dva korpusy.

3. 

lekvár marhuľový 500 ml

Dva korpusy potrieme redším najlepšie domácim marhuľovým lekvárom.

4. Príprava punčového sirupu

voda 100 ml  sirup malinový 400 ml  rum 100 ml  citrónová šťava PL  aróma punčová ml

Vodu privedieme k varu, pridáme citrónovú šťavu, rum, punčovú arómu a malinový sirup. Sirup nemusí byť malinový, môže byť hocijaký sirup červenej farby. Doporučujeme použiť kvalitný sirup. Ak je sirup menej sladký, do zmesi pridáme cukor.

Príprava punčového sirupu

5. 

Stredný plát pomaly, najlepšie injekčnou striekačkou plníme sirupom.

6. 

Keď stredný plát absorbuje čo najviac sirupu, položíme ho na spodný plát potretý lekvárom a zakryjeme vrchným plátom (zo spodu potretým lekvárom).

7. Cukrová punčová poleva

sirup malinový PL

Sirup necháme zovrieť.

Cukrová punčová poleva

8. 

citrónová šťava PL  cukor kryštálový  cukor práškový 150 g

Do sirupu pridáme citrónovú šťavu a toľko cukru, aby bola poleva primerane hustá.

9. 

Polevou polejeme celý koláč.

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty