Všetky recepty > Hlavné jedlá > Bezmäsité jedlá

Hlivový paprikáš

Zdravý obed z hlivy ustricovej. Podávame s cestovinami alebo s haluškami.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 45 min.

 facebook   

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • komentáre
  • fotky
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cibuľka jarná 100 g  olej olivový PL

Cibuľku očistíme a pokrájame na kolieska. Môžeme použiť aj klasickú žltú cibuľu. Na panvici zohrejeme olej, pridáme cibuľu a chvíľu ju opražíme.

2. 

hliva ustricová 800 g

Hlivu umyjeme, očistíme a pokrájame na malé kúsky.

3. 

soľ ČL  rasca drvená ČL  paprika červená mletá ČL  voda ½ l

Pokrájanú hlivu dáme dusiť k cibuli. Pridáme soľ, rascu a mletú červenú papriku, premiešame. Zalejeme vodou a pod pokrievkou dusíme 20 minút.

4. 

mlieko polotučné 1,5% 300 ml  smotana sladká na varenie 100 ml  múka hladká PL

V mlieku rozmiešame smotanu a hladkú múku, prilejeme k hlive a uvedieme do varu.

Dobrú chuť!

Najčítanejšie
receptyčlánky

  viac  

Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

 

Recepty na jedlá pre deti 12-18 mes.Recepty na jedlá pre deti 1,5-3 rokov
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyne
Vianočné receptyVeľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanie
Surová strava - raw food
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty