Hlivový paprikáš

Hlivový paprikáš

Zdravý obed z hlivy ustricovej. Podávame s cestovinami alebo s haluškami.

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

Kuchtil: 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 45 min.

 facebook twitter Google+
  • komentáre
  • foto
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cibuľka jarná 100 g  olej olivový PL

Cibuľku očistíme a pokrájame na kolieska. Môžeme použiť aj klasickú žltú cibuľu. Na panvici zohrejeme olej, pridáme cibuľu a chvíľu ju opražíme.

2. 

hliva ustricová 800 g

Hlivu umyjeme, očistíme a pokrájame na malé kúsky.

3. 

soľ ČL  rasca drvená ČL  paprika červená mletá ČL  voda ½ l

Pokrájanú hlivu dáme dusiť k cibuli. Pridáme soľ, rascu a mletú červenú papriku, premiešame. Zalejeme vodou a pod pokrievkou dusíme 20 minút.

4. 

mlieko polotučné 1,5% dl  smotana sladká na varenie dl  múka hladká PL

V mlieku rozmiešame smotanu a hladkú múku, prilejeme k hlive a uvedieme do varu.

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty