Zemiakový vianočný šalát

Zemiakový vianočný šalát

Chutný zemiakový šalát nielen k vyprážanému sladkovodnému kaprovi, ale aj k morským rybám či bravčovému rezníku.

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

Kuchtil: 

Počet porcií: 10

 facebook twitter Google+
  • komentáre
  • foto
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava zemiakov a vajec

zemiaky 1.5 kg  vajce slepačie ks

Šalátové zemiaky uvaríme v šupke. Po vychladnutí ich ošúpeme. Vajcia uvaríme na tvrdo a olúpeme.

Príprava zemiakov a vajec

2. Príprava nálevu

voda dl  ocot ½ dl  olej olivový PL  cukor kryštálový ČL  soľ ČL  korenie čierne mleté ČL

Do vody pridáme olej, soľ, cukor, ocot a korenie. Privediem do varu, odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.

Príprava nálevu

3. 

Zemiaky pokrájame na malé kocky, prípadne použijeme kuchynskú pomôcku - koliesko s mriežkou, cez ktorú zemiaky pretlačíme.

4. Pridávame ingrediencie do šalátu

cibuľa 100 g  uhorka sterilizovaná kyslá 200 g  hrášok sterilizovaný 300 g  mrkva sterilizovaná 300 g  horčica plnotučná PL

Zemiaky vložíme do väčšej nádoby a postupne pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, postrúhanú a pokrájanú sterilizovanú uhorku, sterilizovaný hrášok s mrkvou, nadrobno pokrájané vajcia (tiež ich môžeme pretlačiť cez mriežku ako zemiaky) a horčicu. Každú ingredienciu postupne a opatrne do zemiakov primiešavame. Prilejeme pripravený vychladený nálev, jeho množstvo upravujeme podľa potreby, tak, aby šalát nebol ani hustý ani riedky.

Pridávame ingrediencie do šalátu

5. 

majonéza light 300 ml

Zemiakový šalát necháme 2 hodiny odstáť a potom primiešame majonézu. Skladujeme v chlade. Podávame k vyprážanej rybe, prípadne k vyprážaným bravčovým rezňom.

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty